Blog

"Gewoon 't Dorpshuys, zonder toeters en bellen"

Wim Sonneveld, Louis Neefs en Zjef Vanuytsel bezongen de glorie ervan. Het dorp. Waar iedereen elkaar kent en alles authentiek is. Diezelfde gemoedelijke dorpse sfeer tref je vandaag in 't Dorpshuys, het voormalige gemeentehuis van Opoeteren dat opgesmukt werd tot gastenverblijf en sinds 2016 bezield wordt door IN-Z.

Lees meer

IN-Z op de pedalen

Met steun van het Pendelfonds zet IN-Z sterk in op autominderen. Bekijk hier het filmpje over duurzame mobiliteit bij IN-Z en overtuig jezelf om koning auto wat vaker op stal te zetten.

Lees meer

IN-Z is gezinsvriendelijk

IN-Z ondertekende het charter voor een gezinsvriendelijke organisatie van de Gezinsbond. Daarmee onderstreept IN-Z dat gezinsvriendelijke werkomstandigheden haar nauw aan het hart liggen.

Lees meer

"Mijn stem is mijn instrument"

Rapper Gianni alias Aria goochelt met woorden op het ritme van de beat. Aan Met volle inzet vertelt deze medewerker frontoffice van IN-Z zijn verhaal.

Lees meer

Win 1 jaar gratis poets- en huishoudhulp

Een heel jaar lang genieten van een netjes opgeruimd huis, gratis en voor niets? Dat kan. Doe mee aan onze wedstrijd '1 jaar gratis' en win wekelijks drie uur poets- en huishoudhulp van IN-Z.

Lees meer

IN-Z swingt voor goed doel

Zin om je dansschoenen aan te trekken voor Music for Life? Kom dan op zaterdagavond 17 november 2018 naar de fuif van vzw IN-Z ten voordele van vzw 't Kietelt.

Lees meer

Poetskracht, som van profit en non-profit

SOOP heet voortaan Poetskracht, een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk. IN-Z, de oprichter van SOOP, bundelde daarvoor haar krachten met schoonmaakbedrijvengroep Groep Vandeweyer uit Genk.

Lees meer

Jaarverslag vzw IN-Z 2017

In 2017 was IN-Z actief in de domeinen zorg, huishoudhulp, kind & vrije tijd, horeca & sociaal toerisme en klus & groen. Samen boden die domeinen duurzame tewerkstellingskansen aan 1.206 talentvolle toppers. Meer duiding? Ontdek hier ons jaarverslag.

Lees meer

Extra inzet voor buitenschoolse kinderopvang

Buitenschoolse kinderopvang en IN-Z vormen een perfecte match. Dat ondervindt nu ook Gemeente Houthalen-Helchteren na voorgangers Hasselt, Peer, Kortessem, Leuven en Borgloon. Sinds 15 juni ondersteunt IN-Z de buitenschoolse kinderopvang in Houthalen-Helchteren, op termijn met 6,21 voltijds equivalenten.

Lees meer

IN-Z begeleidt doorstroom naar reguliere arbeidsmarkt

Tussen nu en 31 december 2020 zal IN-Z veertig werknemers uit de sociale economie begeleiden naar de reguliere arbeidsmarkt. Dat besliste het Europees Sociaal Fonds dat ons project 'doorstroombegeleiding lokale diensteneconomie' verlengde.

Lees meer

IN-Z doet e-tuktuk bollen

Sinds kort kan je het prachtige Merodegebied en de Zuiderkempen ontdekken met de e-tuktuk. Vzw Kempens Landschap en Gemeente Laakdal verhuren die aan recreanten. Vzw IN-Z staat in voor het bezoekersonthaal dat zich bevindt aan de voormalige stoomzagerij van Laakdal.

Lees meer

Seniorenoppas, ruggensteun voor ouderen en mantelzorgers

Mantelzorgers weten het maar al te goed; de zorg voor een partner, ouder of zorgbehoevende kennis weegt soms zwaar door. Seniorenoppas kan wat druk van de ketel halen. Dat ervaarde ook Steffa die jarenlang voor haar zorgbehoevende moeder zorgde. Lees haar verhaal hier.

Lees meer

Els gaat lichter door het leven

Voor wie kampt met overgewicht, een slechte conditie en een laag zelfbeeld, zijn dingen die leuk horen te zijn vaak een opgave. Ook IN-Z-medewerker Els Evens zag haar wereld almaar kleiner worden. Totdat ze aan de alarmbel trok. Vandaag is Els 32 kilo kwijt en staat ze sterk in haar schoenen. Aan Met volle inzet vertelt Els hoe ze erin slaagde haar rugzak te legen en letterlijk en figuurlijk lichter door het leven te gaan.

Lees meer

Gebeten door ICT?

Digitale geletterdheid verhogen, dat is de bedoeling van het project digiLEON dat UCLL en het Leonhuis in Hasselt op poten zetten met IN-Z als partner. In dit project kan een brede groep van jongeren en (jong)volwassenen gratis basiscompetenties codering verwerven en zich verder bekwamen in ICT.

Lees meer

Zo kom je fluitend je werkdag door

Ook als de werklast behoorlijk zwaar is, kan je heel wat ondernemen om meer voldoening uit je werkdag te halen. Met deze tips uit Met volle inzet creëer je onvervalste arbeidsvreugde.

Lees meer

Welkom in de Hofstadt

In het stadsmuseum De Hofstadt in Diest hangt voortaan een vleugje IN-Z-sfeer. Drie IN-Z-medewerkers uit de lokale diensteneconomie bemannen er het onthaal en staan in voor de verkoop van producten uit de museumwinkel.

Lees meer

IN-Zetje geeft vorm aan KOALA

Sinds 1 maart geeft IN-Zetje, het project voor preventieve gezinsondersteuning van IN-Z in Beringen, vorm aan KOALA. KOALA staat voor kind- en ouderactiviteiten voor lokale armoedebestrijding en werd in het leven geroepen door minister van Welzijn Jo Vandeurzen en het filantropische fonds Vergnes.

Lees meer

Handige Harry's

Groene vingers en talent voor klussen, dat heeft IN-Z. Daarom ondersteunt IN-Z sinds kort de technische diensten van Hoeselt, Kinrooi en Wellen.

Lees meer

Sociale economie voor zorg

Sociale economie en zorg kunnen verrassend veel voor elkaar betekenen. Daarom slaan de Landsbond der Christelijke Mutualiteiten (LCM) en IN-Z de handen in elkaar. Met steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) sleutelen LCM en IN-Z aan tools voor sociaal werkgeverschap in de zorg.

Lees meer

IN-Z wint Limburgse HR-award 2017

Vzw IN-Z is de trotse winnaar van de Limburgse HR-award 2017. Die prijs wordt jaarlijks door Voka - Kamer van Koophandel Limburg uitgereikt aan een Limburgse onderneming die opmerkelijke prestaties levert op het vlak van humanresourcesmanagement.

Lees meer

Alles blinkt met de dienstencheque

Dertien jaar na de komst van de dienstencheque is huishoudhulp met dienstencheques een vertrouwd fenomeen. Maar waar komt de dienstencheque vandaan en hoe zit de vork eigenlijk in de steel? Joeri Vancoillie van IN-Z haalt de geschiedenis van de dienstencheque van onder het stof en licht toe hoe IN-Z huishoudelijke hulp extra glans geeft.

Lees meer

"Ik ben helemaal opengebloeid"

Een vaste job vinden als je jong en kortgeschoold bent, is niet gemakkelijk. Zeker niet wanneer je ook nog eens uit een ander land komt en het Nederlands nog niet volledig onder de knie hebt. De Bulgaarse Sevgyul Emin vertelt aan Met volle inzet hoe zij drie jaar lang zonder succes solliciteerde naar vast werk, totdat ze via een intensief opleidings- en tewerkstellingstraject een vaste job vond als poets- en huishoudhulp bij IN-Z.

Lees meer

Eerste stappen in de geestelijke gezondheidszorg

Dit najaar maakt IN-Z een sprong naar de geestelijke gezondheidszorg. IN-Z vormt voortaan een warme schakel in het Inloophuis in Munsterbilzen, een ontmoetingsplek voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Lees meer

Car Free Day, yes we can

Tijdens de week van de mobiliteit moedigt IN-Z haar werknemers aan om duurzaam mobiel naar het werk te komen. Ook buiten deze week draagt IN-Z slim vervoer hoog in het vaandel.

Lees meer

Kent u ons al?

Poetsen met dienstencheques, oppassen bij senioren, kinderen laten genieten van sport en spel ... Door al onze activiteiten loopt eenzelfde warmrode draad. Ontdek ons verhaal in dit filmpje.

Lees meer

Opening IN-Z-strijkpunt in Peer

Na het succes van ons eerste strijkpunt dat we begin 2017 in Brasschaat boven de doopvont hielden, openden we zopas een nieuw IN-Z-strijkpunt in Peer.

Lees meer

Dag van de huishoudhulp

Elke dag staan ze er weer, onze medewerkers in de poets- en huishoudhulp. Naar aanleiding van de dag van de huishoudhulp, willen we hen dan ook graag in de bloemetjes zetten. En samen met hen ook alle andere medewerkers van IN-Z.

Lees meer

Boost voor buitenschoolse kinderopvang in Leuven

Eind mei sloegen Stad Leuven, vzw Kinderopvang Leuven en vzw IN-Z de handen in elkaar. Op termijn zullen dertig medewerkers van IN-Z de buitenschoolse kinderopvang in dertig Leuvense scholen ondersteunen. Het stadsbestuur van Leuven trekt met deze samenwerking de kaart van de lokale diensteneconomie.

Lees meer

ESF Doorstroom

Met het project 'Doorstroombegeleiding lokale diensteneconomie' zet IN-Z in op de doorstroom van minimaal tien medewerkers uit de lokale diensteneconomie naar werk op de reguliere arbeidsmarkt. Het project wordt gesteund door het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Lees meer

Stad Genk, VDAB en IN-Z trekken aan hetzelfde touw

Stad Genk, VDAB, vzw IN-Z en het Centrum voor Basiseducatie werken samen om langdurig werkzoekenden klaar te stomen voor een job als poets- en huishoudhulp. Met succes. In januari 2017 wierf IN-Z de eerste vrouwen aan die in het kader van dit partnerschap een intensief opleidingstraject doorliepen. In juni verwacht IN-Z nieuwkomers uit een tweede traject.

Lees meer

Goud voor IN-Zetje brede school!

Onder veel persbelangstelling reikte Vlaams minister Jo Vandeurzen de 'Gouden Kinderschoen 2017' uit aan de brede school van IN-Z in Sint-Truiden. De Gouden Kinderschoen is een initiatief van VVSG. Het bekroont de inzet en investeringen van lokale besturen op het vlak van kinderopvang.

Lees meer

't Loopt gesmeerd in 't Strooppotje

Sinds maart versterkt IN-Z de buitenschoolse kinderopvang ’t Strooppotje in Borgloon. Hiermee bouwen we aan extra tewerkstelling binnen de lokale diensteneconomie. De Stad Borgloon kiest hiermee voor continuïteit van de buitenschoolse kinderopvang met het oog op de hervorming van het PWA-stelsel.

Lees meer

IN-Z gaat fruitige toer op

Het huwelijk tussen IN-Z en het Fruitstreekmuseum in Borgloon is een feit. Sinds 1 april 2017 maken vier enthousiaste IN-Z-medewerkers bezoekers wegwijs in het museum. Ook de verkoop van streekproducten ligt in hun gedreven handen.

Lees meer

Touwtjes in eigen handen

Op 1 januari 2017 ging de persoonsvolgende financiering van start. Dit nieuwe systeem van tegemoetkoming zet personen met een handicap zelf aan het roer. Omdat zij als geen ander weten op welke manier ze hun ondersteuning willen organiseren. Katelijne Truyens, coördinator bij IN-Z, schetst de highlights van deze nieuwe regelgeving en neemt ons mee naar de praktijk.

Lees meer

"Vluchten was mijn enige keuze"

Oost west, thuis best. Maar wat als je eigen huis, je eigen stad, je geboorteland geen veilige plek meer is? De nu veertigjarige Ebrahim Mohammad-yar maakte het mee. Op zijn zestiende gooide de Afghaanse burgeroorlog roet in zijn toekomst. Aan Met volle inzet vertelt Ebrahim hoe hij alles achterliet en stap voor stap een nieuw leven opbouwde.

Lees meer

De Babbelladder: geen blabla

Sinds 1 maart ondersteunt IN-Z de Babbelladder in Sint-Truiden. De Babbelladder biedt speelse taalstimulering aan kinderen vanaf het eerste leerjaar. IN-Z creëert hiermee een halftijdse job in de lokale diensteneconomie.

Lees meer

IN-Z opent strijkpunt

In januari opende IN-Z haar eerste strijkpunt. Het strijkpunt in Brasschaat kwam er in samenwerking met de vzw's OLO en De Mick. Het opstarten van strijkpunten moet leiden tot extra tewerkstelling.

Lees meer

Thuishulp op wieltjes

Een groot aantal help(st)ers van IN-Z kan met de elektrische fiets naar het werk. Met de steun van het Pendelfonds loopt bij IN-Z een vierjarig project voor duurzame mobiliteit.

Lees meer

Vzw IN-Z 20 lentes jong

Bekijk hier de kortfilm over verleden en toekomst van onze sociale onderneming. IN-Z startte ooit als een gedurfd project voor sociale tewerkstelling in de thuiszorg voor bejaarden. Het engagement voor mens en samenleving nam sindsdien steeds meer vormen aan.

Lees meer

Wie is mantelzorger?

Mantelzorgers zorgen als familieleden, vrienden of buren voor zorgbehoevenden die hen dierbaar zijn. Wat zij doen is menselijk en maatschappelijk bijzonder waardevol. Maar mantelzorgers staan ook onder druk. Want hoe combineer je als mantelzorger zorg met werk? Of hoe vind je even rust wanneer je de zorg voor je partner de klok rond opneemt? Goede thuiszorg ondersteunt daarom de mantelzorger.

Lees meer

Happiness@work bij vzw IN-Z

Sociale flexibiliteit schept kansen en gooit hoge ogen op het vlak van arbeidsvreugde. Ook klanten en partners plukken er de vruchten van. In zeven stappen bouw je aan sociaalflexibel ondernemen.

Lees meer

Permanentiedienst vzw IN-Z de klok rond

Als klant kan u 7/7 en 24/24 bij IN-Z terecht met al uw vragen over de dienstverlening. Op gezette tijden loopt deze dienst met ondersteuning van het call center van het Wit-Gele Kruis.

Lees meer

De nieuwe start

Acht moedige mensen die de sociale economie in Leuven een gezicht geven. ROB-tv ging op zoek naar het unieke levensverhaal van regiogenoten die een nieuwe start maken.

Lees meer

Aanbevolen leesvoer

De lokale diensteneconomie vormt in Vlaanderen een belangrijke pijler van de sociale economie. Daarover verscheen een verhelderend boek.

Lees meer