Blog

Maand van de klant

In het kader van ons 25-jarig bestaan, gaat bij IN-Z de ‘maand van de klant’ door. Dit om onze klanten te bedanken om voor IN-Z te kiezen en te blijven kiezen. Graag nodigen wij al onze klanten uit om deel te nemen aan onze winacties .

Lees meer

ESF keurt nieuw project goed van IN-Z

IN-Z ontvangt financiële middelen van het Europees Sociaal Fonds (ESF) voor het project dat duurzame tewerkstelling wil creëren binnen de zorg en dit specifiek voor kwetsbare werkenden die als jobdoelwit zorgkundige hebben.

Lees meer

Waar staan wij voor?

IN-Z is 25 jaar en dat mogen we vieren! Maar wie zijn wij en waar staat IN-Z voor? Niemand minder dan Thuisacteur Pol Goossen legt het je uit in dit filmpje.

Lees meer

IN-Z behaalt Qfor kwaliteitslabel

Na een driedaagse audit behaalt IN-Z het felbegeerde kwaliteitslabel Qfor WSE. Het label werd specifiek ontwikkeld voor organisaties die zich veranderingen op de arbeidsmarkt tot doel stellen. Onze expert kwaliteitszorg legt uit wat de behaalde erkenning betekent.

Lees meer

IN-Z en Covida geven Portavida mee vorm

Persbericht Stad Genk - Het ruime aanbod van zorgverlening en diensten op Portavida kent opnieuw uitbreiding met de komst van Covida en IN-Z. De site krijgt nu ook een centraal infopunt dat bemand wordt door medewerkers van vzw IN-Z in het kader van de lokale diensteneconomie.

Lees meer

TOe KOel is too cool!

Met TOe KOel slaan IN-Z, Link in de Kabel en de lokale besturen van Sint-Truiden, Borgloon, Heers, Wellen en Alken de handen in elkaar. Samen mikken ze op een digitale inhaalbeweging bij kwetsbare gezinnen met kinderen.

Lees meer

IN-Z wint toegankelijkheidsprijs stad Genk

IN-Z is de trotse winnaar van de 'Toegankelijkheidsprijs stad Genk 2020'. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie die bijzondere inspanningen levert om de toegankelijkheid, bereikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid voor personen met een handicap te vergroten.

Lees meer

Poetskracht krijgt vertrouwen van Stad Genk

De volgende vier jaar mag Poetskracht verschillende openbare gebouwen in Genk schoonmaken, waaronder C-mine, jeugdcentrum Rondpunt 26 en Sociaal Huis Portavida. Stad en OCMW Genk trokken voor hun aanbesteding voluit de kaart van de sociale economie.

Lees meer

PLUS, hefboom voor buitenschoolse opvang

PLUS, gegroeid uit de rijke ervaring van IN-Z in brede school, biedt een antwoord op vragen van lokale besturen naar buitenschoolse opvang in combinatie met een plezante vrijetijdsbesteding voor kinderen en jongeren.

Lees meer

IN-Z biedt intensieve begeleiding alternerend leren (IBAL)

In opdracht van het departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap, biedt IN-Z ondersteunende begeleiding (IBAL) aan arbeidsrijpe en -bereide jongeren binnen het duaal leren en het huidig stelsel voor leren en werken. De steun die IN-Z daarvoor ontvangt van het Europees Sociaal Fonds (ESF), zal ook in het schooljaar 2020-2021 doorlopen.

Lees meer

Quality time met het gezin tijdens het weekend

Katrijn Menten (30) uit Stevoort is de trotse mama van twee guitige kindjes. Na de geboorte van spruit nummer twee verhuisde ze met haar gezin naar een grotere woning: "Op den duur ben je elk weekend van ’s morgens tot ’s avonds in de weer om alles proper te houden. Gelukkig kon ik terecht bij IN-Z. Dankzij onze huishoudhulp geniet ik weer van quality time met het gezin."

Lees meer

"Beschouw poetshulp Christel als mijn dochter"

Na een operatie lag Jeannie Hulsmans (71) uit Zonhoven drie maanden in het gips: "Ik kon echt niet meer van plaats. Daarom stuurde IN-Z niet één poetshulp, maar twee. Afwisselend kwamen ze elke dag helpen met koken, strijken en poetsen. Toen ik hersteld was, stelde mijn man voor om een huishoudhulp te houden."

Lees meer

Boodschappendienst IN-Z verhelpt ongemak

Kan of mag je niet buiten komen en vind je moeilijk iemand die voor jou boodschappen kan doen? Wij kunnen je helpen. Zolang als maatregelen nodig zijn om met het Corona-virus om te gaan, richt vzw IN-Z een boodschappendienst in, ook voor onze niet-reguliere klanten.

Lees meer

Samen

Het zijn onzekere tijden voor ieder van ons. Wij zijn vandaag dan ook meer 'samen' dan ooit.

Lees meer

CM en IN-Z koppelen sociale economie aan de zorg

De Landsbond der Christelijke Mutualiteiten (LCM) en IN-Z presenteren vandaag de uitkomsten van hun Europese project 'Sociale economie voor zorg'. Download hier de infogids voor werkgevers in de zorg en de beleidsaanbevelingen die uit dit project voortvloeiden. Het project liep van 1 december 2017 tot 31 juli 2019 en genoot steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Lees meer

Op de thee met IN-Z vzw'ee

Zoek je werk dat perfect te combineren is met je gezinsleven? Wij nodigen jou graag uit op de thee (of koffie) voor een vrijblijvende babbel over flexibel werken bij IN-Z. Wanneer? Donderdag 9 januari 2020 van 13 tot 15 uur. Place to be: De nieuwe Volksbond, Momberstraat 11b1 in Tongeren.

Lees meer

Kunst verbindt

Samen creatief bezig zijn schept een basis waarop gebouwd kan worden. Daarvan vertrekt Kunst-werk II, een vindplaatsgericht project van IN-Z met steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Dat project wil een zestigtal niet-werkende vrouwen dichter bij de arbeidsmarkt brengen.

Lees meer

Ontdek ons jaarverslag 2018

In 2018 boden onze 1.176 medewerkers 677.381 uren diensten aan huis waarvan 90,08% huishoudhulp met dienstencheques en 9,72% seniorenoppas. Vanuit de lokale diensteneconomie bouwden we daarnaast aan collectieve diensten in de domeinen zorg, kind & vrije tijd, onthaal & toerisme en groen & klus. Ontdek meer in ons jaarverslag.

Lees meer

25 jaar Vriendschap, 20 jaar Klavertjevier

Op 21 en 22 juni vierden vzw Vriendschap en sociaal restaurant Klavertjevier in Runkst hun vijfentwintigste en twintigste verjaardag. Sinds vorig jaar zet IN-Z haar schouders onder Vriendschap die met de hulp van vrijwilligers lokale ontmoeting en solidariteit wil bevorderen.

Lees meer

Proeftuin sociale economie in de zorg

Acht IN-Z-medewerkers uit de lokale diensteneconomie doen werkervaring op in Toermalien om later te kunnen doorstromen naar een reguliere job in de zorg. Vandaag biedt de samenwerking tussen IN-Z en het woonzorgcentrum een proeftuin voor doorstroom van sociale economie naar zorg met steun van het Europees Sociaal Fonds. Bekijk hier het filmpje dat hierover verscheen op Kanaal Z.

Lees meer

De kracht van intersectoraal samenwerken

'Samenwerken in de social profit is een middel bij uitstek om te bouwen aan een betere samenleving'. Dat zegt Joeri Vancoillie (vzw IN-Z) die als sociale ondernemer zal deelnemen aan het panelgesprek op de conferentie 'De kracht van intersectoraal samenwerken' op 15 mei 2019.

Lees meer

Stroopsite in Borgloon: fruitig, boeiend én sociaal

Met zijn gerestaureerde stroopfabriek vormt de stroopsite in Borgloon het perfecte kader voor het fruitbelevingscentrum dat in april zijn deuren opent. Daar ontdekken bezoekers het boeiende verhaal van het Haspengouwse fruit en de verwerking ervan. IN-Z schrijft mee aan dat verhaal.

Lees meer

"Ik mag zijn wie ik ben"

Werkbaar werk, hoe organiseer je dat en wat betekent het? Aan Met volle inzet vertellen Lesly en Carine hoe IN-Z de drempel laag en de power hoog houdt.

Lees meer

Voel je de koning te rijk

Wil je het Merodegebied op een originele en milieuvriendelijke manier ontdekken? Kies dan voor een rit met een e-tuktuk. Aan de stoomzagerij in Laakdal zijn er zeven beschikbaar. Met volle inzet laat je alvast wat sfeer proeven.

Lees meer

Van sociale economie naar zorg

IN-Z biedt al jarenlang ondersteuning in woonzorgcentrum Toermalien van Zorgbedrijf Ouderenzorg Genk (ZOG). Vandaag levert die samenwerking extra jobkansen op. Dat bewijst Monique, die met haar stap naar Toermalien aantoont hoe de kloof tussen sociale economie en zorg gedicht kan worden.

Lees meer

IN-Z biedt seniorenassistentie in Leuvense woonzorgcentra

Sinds kort ondersteunt IN-Z de reguliere werking in woonzorgcentrum Edouard Remy van Zorg Leuven. Vier IN-Z-medewerkers helpen met de soepbedeling, brengen bewoners naar de leefruimte, houden hen gezelschap ... en dragen op die manier bij aan de levenskwaliteit van de bewoners. In een latere fase zullen nog eens zes IN-Z-medewerkers ondersteuning bieden in de drie andere woonzorgcentra van Zorg Leuven.

Lees meer

ESF-project Vitaminen voor Trainers

Bij het nieuwe IN-Z Training & Begeleiding horen nieuwe collega's. Om dit professionele team tot zijn recht te laten komen zetten we voor hen een project op rond werkbaar werk.

Lees meer

IN-Z traint en begeleidt nu ook

Sinds begin dit jaar is de activiteitenboom van IN-Z een tak rijker. Voortaan biedt IN-Z ook training en begeleiding aan. Dat werd mogelijk doordat IN-Z vzw Agora overnam, wat door beide partijen als positief werd ervaren.

Lees meer

IN-Zetje bekroond met BNP Paribas Fortis-award

Dikke pluim voor IN-Zetje, het project voor preventieve gezinsondersteuning van IN-Z in Beringen. Voor haar inspanningen op het vlak van sociale integratie en armoedebestrijding ontving zij op 28 januari een award van de BNP Paribas Fortis Foundation.

Lees meer

IN-Z omarmt Vriendschap

Op 15 november 2018 klonken vzw IN-Z en vzw Vriendschap op een toekomst samen. IN-Z staat borg voor de voortzetting van deze vrijwilligersorganisatie uit Runkst in Hasselt, die lokale ontmoeting en solidariteit bevordert.

Lees meer

IN-Z is gezinsvriendelijk

IN-Z ondertekende het charter voor een gezinsvriendelijke organisatie van de Gezinsbond. Daarmee onderstreept IN-Z dat gezinsvriendelijke werkomstandigheden haar nauw aan het hart liggen.

Lees meer

"Mijn stem is mijn instrument"

Rapper Gianni alias Aria goochelt met woorden op het ritme van de beat. Aan Met volle inzet vertelt deze medewerker frontoffice van IN-Z zijn verhaal.

Lees meer

IN-Z swingt voor goed doel

Zin om je dansschoenen aan te trekken voor Music for Life? Kom dan op zaterdagavond 17 november 2018 naar de fuif van vzw IN-Z ten voordele van vzw 't Kietelt.

Lees meer

IN-Z op de pedalen

Met steun van het Pendelfonds zet IN-Z sterk in op autominderen. Bekijk hier het filmpje over duurzame mobiliteit bij IN-Z en overtuig jezelf om koning auto wat vaker op stal te zetten.

Lees meer

Poetskracht, som van profit en non-profit

SOOP heet voortaan Poetskracht, een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk. IN-Z, de oprichter van SOOP, bundelde daarvoor haar krachten met schoonmaakbedrijvengroep Groep Vandeweyer uit Genk.

Lees meer

Jaarverslag vzw IN-Z 2017

In 2017 was IN-Z actief in de domeinen zorg, huishoudhulp, kind & vrije tijd, horeca & sociaal toerisme en klus & groen. Samen boden die domeinen duurzame tewerkstellingskansen aan 1.206 talentvolle toppers. Meer duiding? Ontdek hier ons jaarverslag.

Lees meer

Extra inzet voor buitenschoolse kinderopvang

Buitenschoolse kinderopvang en IN-Z vormen een perfecte match. Dat ondervindt nu ook Gemeente Houthalen-Helchteren na voorgangers Hasselt, Peer, Kortessem, Leuven en Borgloon. Sinds 15 juni ondersteunt IN-Z de buitenschoolse kinderopvang in Houthalen-Helchteren, op termijn met 6,21 voltijds equivalenten.

Lees meer

IN-Z begeleidt doorstroom naar reguliere arbeidsmarkt

Tussen nu en 31 december 2020 zal IN-Z veertig werknemers uit de sociale economie begeleiden naar de reguliere arbeidsmarkt. Dat besliste het Europees Sociaal Fonds dat ons project 'doorstroombegeleiding lokale diensteneconomie' verlengde.

Lees meer

IN-Z doet e-tuktuk bollen

Sinds kort kan je het prachtige Merodegebied en de Zuiderkempen ontdekken met de e-tuktuk. Vzw Kempens Landschap en Gemeente Laakdal verhuren die aan recreanten. Vzw IN-Z staat in voor het bezoekersonthaal dat zich bevindt aan de voormalige stoomzagerij van Laakdal.

Lees meer

Seniorenoppas, ruggensteun voor ouderen en mantelzorgers

Mantelzorgers weten het maar al te goed; de zorg voor een partner, ouder of zorgbehoevende kennis weegt soms zwaar door. Seniorenoppas kan wat druk van de ketel halen. Dat ervaarde ook Steffa die jarenlang voor haar zorgbehoevende moeder zorgde. Lees haar verhaal hier.

Lees meer

Els gaat lichter door het leven

Voor wie kampt met overgewicht, een slechte conditie en een laag zelfbeeld, zijn dingen die leuk horen te zijn vaak een opgave. Ook IN-Z-medewerker Els Evens zag haar wereld almaar kleiner worden. Totdat ze aan de alarmbel trok. Vandaag is Els 32 kilo kwijt en staat ze sterk in haar schoenen. Aan Met volle inzet vertelt Els hoe ze erin slaagde haar rugzak te legen en letterlijk en figuurlijk lichter door het leven te gaan.

Lees meer

Gebeten door ICT?

Digitale geletterdheid verhogen, dat is de bedoeling van het project digiLEON dat UCLL en het Leonhuis in Hasselt op poten zetten met IN-Z als partner. In dit project kan een brede groep van jongeren en (jong)volwassenen gratis basiscompetenties codering verwerven en zich verder bekwamen in ICT.

Lees meer

Zo kom je fluitend je werkdag door

Ook als de werklast behoorlijk zwaar is, kan je heel wat ondernemen om meer voldoening uit je werkdag te halen. Met deze tips uit Met volle inzet creëer je onvervalste arbeidsvreugde.

Lees meer

Welkom in de Hofstadt

In het stadsmuseum De Hofstadt in Diest hangt voortaan een vleugje IN-Z-sfeer. Drie IN-Z-medewerkers uit de lokale diensteneconomie bemannen er het onthaal en staan in voor de verkoop van producten uit de museumwinkel.

Lees meer

IN-Zetje geeft vorm aan KOALA

Sinds 1 maart geeft IN-Zetje, het project voor preventieve gezinsondersteuning van IN-Z in Beringen, vorm aan KOALA. KOALA staat voor kind- en ouderactiviteiten voor lokale armoedebestrijding en werd in het leven geroepen door minister van Welzijn Jo Vandeurzen en het filantropische fonds Vergnes.

Lees meer

Handige Harry's

Groene vingers en talent voor klussen, dat heeft IN-Z. Daarom ondersteunt IN-Z sinds kort de technische diensten van Hoeselt, Kinrooi en Wellen.

Lees meer

Sociale economie voor zorg

Sociale economie en zorg kunnen verrassend veel voor elkaar betekenen. Daarom slaan de Landsbond der Christelijke Mutualiteiten (LCM) en IN-Z de handen in elkaar. Met steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) sleutelen LCM en IN-Z aan tools voor sociaal werkgeverschap in de zorg.

Lees meer

IN-Z wint Limburgse HR-award 2017

Vzw IN-Z is de trotse winnaar van de Limburgse HR-award 2017. Die prijs wordt jaarlijks door Voka - Kamer van Koophandel Limburg uitgereikt aan een Limburgse onderneming die opmerkelijke prestaties levert op het vlak van humanresourcesmanagement.

Lees meer

ESF-project Kunst-Werk

Maatschappelijk kwetsbare groepen uitnodigen om een stap te zetten naar de arbeidsmarkt. Daar draait het om in dit Europese project.

Lees meer

Alles blinkt met de dienstencheque

Dertien jaar na de komst van de dienstencheque is huishoudhulp met dienstencheques een vertrouwd fenomeen. Maar waar komt de dienstencheque vandaan en hoe zit de vork eigenlijk in de steel? Joeri Vancoillie van IN-Z haalt de geschiedenis van de dienstencheque van onder het stof en licht toe hoe IN-Z huishoudelijke hulp extra glans geeft.

Lees meer

"Ik ben helemaal opengebloeid"

Een vaste job vinden als je jong en kortgeschoold bent, is niet gemakkelijk. Zeker niet wanneer je ook nog eens uit een ander land komt en het Nederlands nog niet volledig onder de knie hebt. De Bulgaarse Sevgyul Emin vertelt aan Met volle inzet hoe zij drie jaar lang zonder succes solliciteerde naar vast werk, totdat ze via een intensief opleidings- en tewerkstellingstraject een vaste job vond als poets- en huishoudhulp bij IN-Z.

Lees meer

Eerste stappen in de geestelijke gezondheidszorg

Dit najaar maakt IN-Z een sprong naar de geestelijke gezondheidszorg. IN-Z vormt voortaan een warme schakel in het Inloophuis in Munsterbilzen, een ontmoetingsplek voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Lees meer

Car Free Day, yes we can

Tijdens de week van de mobiliteit moedigt IN-Z haar werknemers aan om duurzaam mobiel naar het werk te komen. Ook buiten deze week draagt IN-Z slim vervoer hoog in het vaandel.

Lees meer

Kent u ons al?

Poetsen met dienstencheques, oppassen bij senioren, kinderen laten genieten van sport en spel ... Door al onze activiteiten loopt eenzelfde warmrode draad. Ontdek ons verhaal in dit filmpje.

Lees meer

Dag van de huishoudhulp

Elke dag staan ze er weer, onze medewerkers in de poets- en huishoudhulp. Naar aanleiding van de dag van de huishoudhulp, willen we hen dan ook graag in de bloemetjes zetten. En samen met hen ook alle andere medewerkers van IN-Z.

Lees meer

Boost voor buitenschoolse kinderopvang in Leuven

Eind mei sloegen Stad Leuven, vzw Kinderopvang Leuven en vzw IN-Z de handen in elkaar. Op termijn zullen dertig medewerkers van IN-Z de buitenschoolse kinderopvang in dertig Leuvense scholen ondersteunen. Het stadsbestuur van Leuven trekt met deze samenwerking de kaart van de lokale diensteneconomie.

Lees meer

ESF Doorstroom

Met het project 'Doorstroombegeleiding lokale diensteneconomie' zet IN-Z in op de doorstroom van minimaal tien medewerkers uit de lokale diensteneconomie naar werk op de reguliere arbeidsmarkt. Het project wordt gesteund door het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Lees meer

Stad Genk, VDAB en IN-Z trekken aan hetzelfde touw

Stad Genk, VDAB, vzw IN-Z en het Centrum voor Basiseducatie werken samen om langdurig werkzoekenden klaar te stomen voor een job als poets- en huishoudhulp. Met succes. In januari 2017 wierf IN-Z de eerste vrouwen aan die in het kader van dit partnerschap een intensief opleidingstraject doorliepen. In juni verwacht IN-Z nieuwkomers uit een tweede traject.

Lees meer

Goud voor IN-Zetje brede school!

Onder veel persbelangstelling reikte Vlaams minister Jo Vandeurzen de 'Gouden Kinderschoen 2017' uit aan de brede school van IN-Z in Sint-Truiden. De Gouden Kinderschoen is een initiatief van VVSG. Het bekroont de inzet en investeringen van lokale besturen op het vlak van kinderopvang.

Lees meer

't Loopt gesmeerd in 't Strooppotje

Sinds maart versterkt IN-Z de buitenschoolse kinderopvang ’t Strooppotje in Borgloon. Hiermee bouwen we aan extra tewerkstelling binnen de lokale diensteneconomie. De Stad Borgloon kiest hiermee voor continuïteit van de buitenschoolse kinderopvang met het oog op de hervorming van het PWA-stelsel.

Lees meer

IN-Z gaat fruitige toer op

Het huwelijk tussen IN-Z en het Fruitstreekmuseum in Borgloon is een feit. Sinds 1 april 2017 maken vier enthousiaste IN-Z-medewerkers bezoekers wegwijs in het museum. Ook de verkoop van streekproducten ligt in hun gedreven handen.

Lees meer

Touwtjes in eigen handen

Op 1 januari 2017 ging de persoonsvolgende financiering van start. Dit nieuwe systeem van tegemoetkoming zet personen met een handicap zelf aan het roer. Omdat zij als geen ander weten op welke manier ze hun ondersteuning willen organiseren. Katelijne Truyens, coördinator bij IN-Z, schetst de highlights van deze nieuwe regelgeving en neemt ons mee naar de praktijk.

Lees meer

"Vluchten was mijn enige keuze"

Oost west, thuis best. Maar wat als je eigen huis, je eigen stad, je geboorteland geen veilige plek meer is? De nu veertigjarige Ebrahim Mohammad-yar maakte het mee. Op zijn zestiende gooide de Afghaanse burgeroorlog roet in zijn toekomst. Aan Met volle inzet vertelt Ebrahim hoe hij alles achterliet en stap voor stap een nieuw leven opbouwde.

Lees meer

De Babbelladder: geen blabla

Sinds 1 maart ondersteunt IN-Z de Babbelladder in Sint-Truiden. De Babbelladder biedt speelse taalstimulering aan kinderen vanaf het eerste leerjaar. IN-Z creëert hiermee een halftijdse job in de lokale diensteneconomie.

Lees meer

Thuishulp op wieltjes

Een groot aantal help(st)ers van IN-Z kan met de elektrische fiets naar het werk. Met de steun van het Pendelfonds loopt bij IN-Z een vierjarig project voor duurzame mobiliteit.

Lees meer

Vzw IN-Z 20 lentes jong

Bekijk hier de kortfilm over verleden en toekomst van onze sociale onderneming. IN-Z startte ooit als een gedurfd project voor sociale tewerkstelling in de thuiszorg voor bejaarden. Het engagement voor mens en samenleving nam sindsdien steeds meer vormen aan.

Lees meer

Wie is mantelzorger?

Mantelzorgers zorgen als familieleden, vrienden of buren voor zorgbehoevenden die hen dierbaar zijn. Wat zij doen is menselijk en maatschappelijk bijzonder waardevol. Maar mantelzorgers staan ook onder druk. Want hoe combineer je als mantelzorger zorg met werk? Of hoe vind je even rust wanneer je de zorg voor je partner de klok rond opneemt? Goede thuiszorg ondersteunt daarom de mantelzorger.

Lees meer

Happiness@work bij vzw IN-Z

Sociale flexibiliteit schept kansen en gooit hoge ogen op het vlak van arbeidsvreugde. Ook klanten en partners plukken er de vruchten van. In zeven stappen bouw je aan sociaalflexibel ondernemen.

Lees meer

Permanentiedienst vzw IN-Z de klok rond

Als klant kan u 7/7 en 24/24 bij IN-Z terecht met al uw vragen over de dienstverlening. Op gezette tijden loopt deze dienst met ondersteuning van het call center van het Wit-Gele Kruis.

Lees meer

De nieuwe start

Acht moedige mensen die de sociale economie in Leuven een gezicht geven. ROB-tv ging op zoek naar het unieke levensverhaal van regiogenoten die een nieuwe start maken.

Lees meer

Aanbevolen leesvoer

De lokale diensteneconomie vormt in Vlaanderen een belangrijke pijler van de sociale economie. Daarover verscheen een verhelderend boek.

Lees meer