"Beschouw poetshulp Christel als mijn dochter"

"Beschouw poetshulp Christel als mijn dochter"

Na een operatie lag Jeannie Hulsmans (71) uit Zonhoven drie maanden in het gips: "Ik kon echt niet meer van plaats. Daarom stuurde IN-Z niet één poetshulp, maar twee. Afwisselend kwamen ze elke dag helpen met koken, strijken en poetsen. Toen ik hersteld was, stelde mijn man voor om een huishoudhulp te houden. Dan moest hij niet meer helpen met poetsen (lacht). Want vroeger deden we dat altijd samen."

Poetshulp maakt licht werk van het huishouden

Met Christel heeft Jeannie een nieuwe poetspartner gevonden: "Soms doet Christel de strijk. Maar meestal helpt ze met poetsen. Dat doen we altijd in team, maar we verdelen de taken. Als Christel bijvoorbeeld de ramen wast, dan neem ik ander poetswerk voor mijn rekening."

"Poetshulp? Eerder ... een dochter!"

Voor Jeannie is Christel zoveel meer dan een poetshulp: "Ze komt nu al 6 jaar bij ons. In die tijd bouw je een vertrouwensband op: zij vertelt mij alles, ik vertel haar alles. Als we een keer een half uur vroeger klaar zijn, dan drinken we samen een koffie. Intussen kennen we elkaar door en door. Daarom beschouw ik haar echt als een dochter."

Vlotte communicatie

De praktische dingen regelt Jeannie rechtstreeks met Christel: "En als ik een keer iets niet direct met Christel kan regelen, bel ik naar het IN-Z-kantoor. Maar dat gebeurt echt niet zo vaak. En toch zorgen ze dan heel snel voor een oplossing of een duidelijk antwoord. Dat is heel plezant."

Poetshulp met een gouden hart

Het respect is wederzijds. Jeannie apprecieert de spontane attenties van Christel: "Soms brengt ze iets mee om te eten. Of ze verrast ons met een nieuwe plumeau. Die helpt om nog efficiënter te kunnen kuisen. En hoe sneller we klaar zijn, hoe meer we andere plezante dingen kunnen doen."

Vraag hier uw huishoudhulp aan.