Car Free Day, yes we can

Car Free Day, yes we can

Ze zijn aangekomen, de dappere IN-Z-werknemers die vandaag koning auto voor het stalen ros ruilden om naar hun kantoor te gaan. De fietstocht op deze Car Free Day vormt de kers op de taart in deze duurzaam mobiele week, waarin ook een fietsquizactie en een 'win een overnachting in 't Dorpshuys'-actie zoveel mogelijk IN-Z-werknemers moet stimuleren om te kiezen voor slim vervoer. Dat lukt overduidelijk. En niet alleen vandaag.

Mobiliteitscoördinator Sofie Cools van IN-Z: "Ook naast de week van de mobiliteit zet IN-Z sterk in op autoverminderen. Zo bieden wij personeelsleden van IN-Z een elektrische fiets aan voor werk- en privégebruik, met steun van het Pendelfonds. Dat leverde ons vorig jaar een 'eervolle vermelding' op van Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts tijdens de prijsuitreiking van de Business Mobility Award op de Shift Up. Dit najaar zal IN-Z zo'n 250 e-bikers tellen. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Toch promoten we ook andere slimme vervoersmiddelen zoals de bus, de trein, het carpoolen, het autodelen, de blue bike ... en ons eigen tweebenige onderstel. Studies tonen aan dat mensen die met het openbaar vervoer reizen, over het algemeen veel meer stappen en bewegen dan fervente autogebruikers. En daar wordt iedereen beter van."

Zoek jij nog naar een goede reden om de auto wat vaker op stal te zetten? Lees dan zeker deze drie redenen voor jouw overstap tijdens de week van de mobiliteit.