Extra inzet voor buitenschoolse kinderopvang

Extra inzet voor buitenschoolse kinderopvang

Buitenschoolse kinderopvang en IN-Z vormen een perfecte match. Dat ondervindt nu ook Gemeente Houthalen-Helchteren. Vanaf 15 juni ondersteunt IN-Z de buitenschoolse kinderopvang in twaalf scholen in Houthalen-Helchteren, op termijn met negentien medewerkers of 6,21 voltijds equivalenten. Met negen medewerkers in de buitenschoolse kinderopvang in Hasselt, zes in Peer, een in Borgloon, een in Kortessem en op termijn dertig in Leuven, heeft IN-Z al een rugzak vol praktijkervaring. Die wordt op het terrein van kind & vrije tijd nog aangedikt door een jarenlange expertise in preventieve gezinsondersteuning en brede school.

Met deze samenwerking in het kader van de lokale diensteneconomie (LDE) kiezen lokale besturen voor omkaderde tewerkstelling en continuering van hun dienstverlening. Voor de LDE-medewerkers staat de tewerkstelling garant voor nieuwe competenties die doorstroom naar een reguliere job, al dan niet in de kinderopvang, vergemakkelijken. De schoolgaande kinderen van Houthalen-Helchteren zijn alvast superblij met deze extra portie kindvriendelijkheid. 

Vzw IN-Z is een sociale onderneming met activiteiten in de domeinen zorg, huishoudhulp, kind & vrije tijd, horeca & sociaal toerisme en klus & groen.