Gebeten door ICT?

Gebeten door ICT?

Digitale geletterdheid verhogen, dat is de bedoeling van het project DigiLEON dat UCLL en het Leonhuis in Hasselt op poten zetten met IN-Z als partner. In dit project kan een brede groep van jongeren en (jong)volwassenen gratis basiscompetenties codering verwerven en zich verder bekwamen in ICT. IN-Z staat in voor de oefensessies op basisniveau, waarbij sociale inclusie de leidraad vormt. De sessies zijn laagdrempelig en gaan door in Genk, Houthalen-Helchteren, Hasselt en Beringen. De aftrap wordt gegeven op vrijdag 13 april bij IN-Zetje, Laan op Vurten 59, Beringen. 

Voor wie wil doorstoten tot expert in ICT, organiseren ICT-medewerkers van UCLL heuse bootcamps en topcamps. De bootcamps staan garant voor vier dagen intensieve coaching op het vlak van HTML, CSS3 (design) en Javascript. Op de vierde dag is er ruimte voor het ontwikkelen van een eigen project. De eerste bootcamp gaat door van maandag 9 april tot donderdag 12 april, telkens van 9 tot 15.30 uur in UCLL Diepenbeek. In de zomer- en herfstvakantie volgen nieuwe kampen. Getalenteerde experten kunnen na de bootcamp een topcamp volgen waarin ze klaargestoomd worden tot programmeur. 

Interesse in de oefensessies op basisniveau? Mail naar an.quintiens@in-z.be voor meer info of neem contact op met Valère Awouters van DigiLEON. Is de bootcamp meer iets voor jou? Schrijf je hier in voor de bootcamp van 9 tot 12 april 2018 of check op www.digileon.be wanneer de volgende kampen plaatsvinden. 

DigiLEON wordt gefinancierd door het Digital Belgium Skills Fund dat minister van Digitale Agenda Alexander De Croo in 2017 lanceerde voor een periode van drie jaar. 

Vzw IN-Z is een sociale onderneming met activiteiten in de domeinen zorg, huishoudhulp, kind & vrije tijd, horeca & sociaal toerisme en klus & groen.