Goud voor IN-Zetje brede school!

Goud voor IN-Zetje brede school!

Onder veel persbelangstelling reikte Vlaams minister van welzijn, volksgezondheid en gezin Jo Vandeurzen op 27 april de 'Gouden Kinderschoen 2017' uit aan de brede school van IN-Z in Sint-truiden. IN-Zetje brede school behoorde tot de drie genomineerden binnen de categorie 'samenwerking'. Die nominatie had ze te danken aan een publieke stemmingsronde. Ook de brede school van IN-Z in Overpelt dong in dezelfde categorie mee naar de gouden kinderschoen, maar sleepte ondanks de vele stemmen net geen nominatie in de wacht.  

De Gouden Kinderschoen is een initiatief van VVSG. Het bekroont de inzet en investeringen van lokale besturen op het vlak van kinderopvang. Stad Sint-Truiden, die regisseur is van IN-Zetje brede school, diende het project in onder aanmoediging van schepen Hilde Vautmans. Met succes dus. Voor IN-Zetje brede school betekent de 'Gouden Kinderschoen' heel wat. Coördinator Anja Timmermans: "Deze trofee is de kers op de taart. Een stimulans ook, om ons dagelijks te blijven inzetten voor brede ontwikkelingskansen van kinderen zonder uitzondering. Want dat is waar we voor staan."

De brede school van Sint-Truiden werd opgericht in 2013 en steunt op een constructieve samenwerking tussen Stad Sint-Truiden, IN-Z, lokale scholen en partners uit het vrijetijds- en welzijnsnetwerk. Haar werkingsgebied breidde vorig jaar uit tot negen vestigingen van zeven Truiense scholen uit het Katholiek Onderwijs, het Gemeenschapsonderwijs en Freinet. Leerlingen van die scholen kunnen op een laagdrempelige manier genieten van een uitgebreide activiteitenwaaier. Met haar brede school creëert IN-Z volwaardige jobs in de lokale diensteneconomie voor brugfiguren die ouders, scholen en verenigingen dichter bij elkaar brengen.

Sfeer proeven? Neem een kijkje op de Facebookpagina van IN-Zetje brede school Sint-Truiden.