IN-Z biedt seniorenassistentie in Leuvense woonzorgcentra

IN-Z biedt seniorenassistentie in Leuvense woonzorgcentra

Sinds kort ondersteunt IN-Z de reguliere werking in woonzorgcentrum Edouard Remy van Zorg Leuven. Vier IN-Z-medewerkers nemen hun plaats in tussen vrijwilligers en medewerkers die instaan voor verpleging, verzorging, schoonmaak en logistiek. Ze helpen met de soepbedeling, brengen bewoners naar de leefruimte, houden hen gezelschap ... en dragen op die manier bij aan de levenskwaliteit van de bewoners. In een latere fase zullen nog eens zes IN-Z-medewerkers ondersteuning bieden in de drie andere woonzorgcentra van Zorg Leuven: Booghuys in Leuven centrum, Ter Putkapelle in Wilsele en Ter Vlierbeke in Kessel-lo. Zorg Leuven en IN-Z gingen elf jaar geleden al een pact aan in het kader van de klaverbladfinanciering voor aanvullende thuiszorg. Met de ondersteuning in de vier woonzorgcentra wordt de ploeg die uitvoering geeft aan het zorgbeleid van Zorg Leuven nog een stuk solider.

Al in 2011 zette IN-Z haar eerste stappen in collectieve dienstverlening in ouderenvoorzieningen. Woonzorgcentrum Toermalien van Zorgbedrijf Genk beet de spits af. Later volgden woonzorgcentrum Bloesemhof in Borgloon, lokaal dienstencentrum Den Dries in Wellen en woonzorgcentrum De Mick in Brasschaat. Voor IN-Z staat deze dienstverlening gelijk aan de creatie van sociale tewerkstelling. Op 31 december 2018 boden twaalf IN-Z-medewerkers of 7,38 voltijds equivalenten aanvullende woonzorg in woonzorgcentra of lokale dienstencentra. Met de dienstverlening in de Leuvense woonzorgcentra komen daar nog eens tien koppen of vijf voltijds equivalenten bij.

Vzw IN-Z is een sociale onderneming met activiteiten in de domeinen zorg, huishoudhulp, kind & vrije tijd, onthaal & toerisme, groen & klus en training & begeleiding.