IN-Z doet e-tuktuk bollen

IN-Z doet e-tuktuk bollen

Wie het prachtige Merodegebied en de Zuiderkempen wil ontdekken, kan dat sinds kort op een originele manier doen. Vzw Kempens Landschap en Gemeente Laakdal verhuren elektrisch aangedreven tuktuks waarmee bezoekers enkele uren kunnen rondtoeren. Vzw IN-Z staat in voor het bezoekersonthaal. Dat bevindt zich aan de voormalige stoomzagerij van Laakdal, op de Heistraat 2.   

IN-Z staat al langer haar mannetje op toeristisch vlak. Ook in het Fruitstreekmuseum in Borgloon en in het stadsmuseum De Hofstadt in Diest staan IN-Z-medewerkers garant voor een warme welkom.  

Praktische info

  • Openingsdagen en -uren: Vanaf de paasvakantie tot eind september kan je e-tuktuks huren. Op maandag en dinsdag is de site gesloten. Je vertrekt om 11 uur en komt uiterlijk om 16 uur weer aan. Uitstappen tussendoor is toegestaan. 
  • Prijs: 85 euro per e-tuktuk (+ waarborg van 200 euro)
  • GPS-routes: Je kan kiezen tussen de landbouwersroute en de landschapsroute (50 km, te volgen met een tablet dat inbegrepen is in de huurprijs). Met de e-tuktuk rij je tegen max. 45 km per uur op de openbare weg, niet op fiets- of voetpaden. 
  • Aantal personen per e-tuktuk: Maximum 5 (incl. bestuurder)
  • Aantal e-tuktuks: Je kan maximum 7 e-tuktuks huren voor een groep van in totaal 35 personen. 
  • Voorwaarde: De bestuurder moet minimum 23 jaar oud zijn en minstens 5 jaar in het bezit zijn van een B-rijbewijs

Meer info?

Neem een kijkje op www.etuktuks.be

Vzw IN-Z is een sociale onderneming met activiteiten in de domeinen zorg, huishoudhulp, kind & vrije tijd, horeca & sociaal toerisme en klus & groen.