IN-Z gaat fruitige toer op

IN-Z gaat fruitige toer op

Het huwelijk tussen IN-Z en het Fruitstreekmuseum in Borgloon is een feit. Sinds 1 april maken vier enthousiaste IN-Z-medewerkers bezoekers wegwijs in het museum. Ook de verkoop van streekproducten als kweeperengelei, appeljenever en vlierbessensiroop ligt in hun gedreven handen.

Met de ondersteuning in het Fruitstreekmuseum creëert IN-Z extra jobs in de lokale diensteneconomie. Annemie Seron, verantwoordelijke innovatie en projectwerking van IN-Z: “Waar we kansen zien op sociale en duurzame jobcreatie, grijpen we ze. Onze activiteitenwaaier is daardoor heel divers. Naast poets- en huishoudhulp met dienstencheques staan seniorenoppas, aanvullende woonzorg, preventieve gezinsondersteuning, brede school, persoonlijke assistentie voor personen met een handicap en horeca-activiteiten op het menu. En nu neemt ons verhaal dus een fruitige wending.”

Voor de Stad Borgloon en vzw Fruitstreekmuseum biedt de samenwerking met IN-Z extra garanties op continuïteit. Het Fruitstreekmuseum is open van april tot en met september van woensdag tot en met zondag, telkens van 13u tot 17u. Wie het museum bezoekt, maakt kennis met de fruitteelt van Haspengouw in al zijn facetten en doorheen de geschiedenis. Ook tref je hier Europa’s oudste sorteermachine en de oudste veilingklok van België aan.

Voorlopig bevindt het fruitstreekmuseum zich op het binnenplein van de – eveneens te bezichtigen – abdij Mariënlof (Klooster van Colen) op de Colenstraat 1 in Borgloon. Zodra de restauratie van de Stoomstroopfabriek voltooid is, zal het fruitstreekmuseum daar een plek krijgen.