IN-Z omarmt Vriendschap

IN-Z omarmt Vriendschap

Op 15 november 2018 klonken vzw IN-Z en vzw Vriendschap op een toekomst samen. Vriendschap werd tot dan in goede banen geleid door een groep geëngageerde Hasselaren die op zoek was naar nieuw bloed. Een gedeelde kijk op armoedebestrijding en sociale cohesie deed het nieuwe plaatje kloppen. IN-Z staat borg voor de voortzetting van de huidige werking van Vriendschap in al zijn facetten. 

Vriendschap is een vrijwilligersorganisatie uit Runkst (Hasselt) die lokale ontmoeting en solidariteit bevordert. De vzw telt enkele personeelsleden en kan rekenen op de steun van tal van vrijwilligers, meters en peters. Met haar sociaal restaurant Klavertjevier biedt Vriendschap een ontmoetingsruimte over de grenzen van inkomen en afkomst heen. Buurtbewoners en sympathisanten kunnen er vijf dagen per week warm eten tegen een democratische prijs. Via De Draaideur levert Vriendschap daarnaast hulp bij verhuizing en tijdelijke meubelopslagruimte voor mensen met een krap budget.

Met activiteiten in de domeinen zorg en kind & vrije tijd, zette IN-Z al langer in op het tegengaan van armoede en vereenzaming. De werking van Vriendschap sluit daar sterk op aan. Het sociaal restaurant van Vriendschap kan bovendien extra voeding geven aan de ontluikende horeca-activiteiten van IN-Z. In november werd Klavertjevier bekroond met de Gault&Millau-award binnen de categorie waste management. Het voorkomen van voedseloverschotten en overtollige verpakking lag aan de basis daarvan.

 

 

 

 

 

Vzw IN-Z is een sociale onderneming met activiteiten in de domeinen zorg, huishoudhulp, kind & vrije tijd, horeca & sociaal toerisme, klus & groen en training & begeleiding.