IN-Zetje bekroond met BNP Paribas Fortis-award

IN-Zetje bekroond met BNP Paribas Fortis-award

Dikke pluim voor IN-Zetje, het project voor preventieve gezinsondersteuning van IN-Z in Beringen. Voor haar inspanningen op het vlak van sociale integratie en armoedebestrijding ontving zij op 28 januari een award van de BNP Paribas Fortis Foundation. Begeleider Joyce Gielen van IN-Zetje: "We zijn enorm blij met deze opsteker. Met het bijhorende financiële schouderklopje kunnen we onze ontmoetingsruimte nog kindvriendelijker en laagdrempeliger maken. We ontvingen trouwens ook een money tree met een symbolische waarde. Belandt er een blad van dit boompje in de aarde, dan ontstaat er een nieuwe boom. Zo hoopt de foundation dat uit haar steun heel wat mooie kansen zullen groeien voor kinderen die dat hard nodig hebben. Wij maken daar alleszins graag werk van!"  

IN-Zetje is sinds 2012 actief in Beringen. Sinds maart vorig jaar geeft IN-Zetje vorm aan KOALA wat staat voor kind- en ouderactiviteiten voor lokale armoedebestrijding. In totaal bekroonde de foundation vierentachtig Belgische vzw's die strijden tegen sociale uitsluiting van kansarme kinderen en jongeren. Educatie, duurzaamheid en een directe impact op armoede waren belangrijke selectiecriteria.  

Vzw IN-Z is een sociale onderneming met activiteiten in de domeinen zorg, huishoudhulp, kind & vrije tijd, horeca & sociaal toerisme, klus & groen en training & begeleiding.