PLUS, hefboom voor buitenschoolse opvang

PLUS, hefboom voor buitenschoolse opvang

Lokale besturen staan voor heel wat nieuwe uitdagingen. De hervorming van de buitenschoolse opvang vraagt creativiteit. Steeds meer ouders vragen degelijke opvang van hun spruiten tijdens de werkuren. En kinderen snakken naar een plezante vrijetijdsbesteding in hun gemeente. Met PLUS biedt IN-Z een antwoord op al deze vragen, rekening houdend met de lokale context. Dat antwoord is gegroeid uit de rijke ervaring van IN-Z in brede school. 

Plus bestaat uit twee producten, twee fases die leiden tot een sterk en sociaal opvang- en vrijetijdsaanbod op maat van de lokale context. In de fase plan biedt IN-Z met PLUS procesbegeleiding aan van onderzoek tot actieplan. In de fase uitvoering organiseren brugfiguren uit de lokale diensteneconomie (LDE) kinder- en jongerenactiviteiten die buitenschoolse opvang en vrije tijd met elkaar verbinden. 

Wil je weten wat PLUS kan betekenen voor jouw stad of gemeente? Contacteer Loes Ory, loes.ory@in-z.be, GSM 0497 55 62 54.

 

 

 

 

 

 

 

Vzw IN-Z is een sociale onderneming met activiteiten in de domeinen zorg, huishoudhulp, kind & vrije tijd, onthaal & toerisme, groen & klus en training & begeleiding.