Poetskracht krijgt vertrouwen van Stad Genk

Poetskracht krijgt vertrouwen van Stad Genk

De volgende vier jaar mag Poetskracht verschillende openbare gebouwen in Genk schoonmaken, waaronder C-mine, jeugdcentrum Rondpunt 26 en Sociaal Huis Portavida. Cvba-so Poetskracht zal de klus klaren in samenwerking met vzw Alternatief. Daarmee trokken Stad en OCMW Genk voor hun aanbesteding voluit de kaart van de sociale economie. 

"We hebben ervoor gekozen om deze aanbesteding voor het schoonmaken van gebouwen voor te behouden aan sociale werkplaatsen en ondernemers die de maatschappelijke en professionele integratie van personen met een handicap of kansarmen tot doel hebben." zegt Yilmaz Kurtal, schepen van Werk en Financiën. "Met dit dossier willen we echt impact realiseren in de uitdagingen rond armoede", vult schepen van Sociaal welzijn Ria Grondelaers aan. "Doelgroepwerknemers aan een job helpen is een structureel onderdeel van ons armoedebestrijdingsplan." 

Ruth Claes, voorzitter van cvba-so Poetskracht, ziet heel wat tewerkstellingskansen in deze gunning. "Met deze opdracht kunnen we minstens zeven voltijdse arbeidsplaatsen creëren. Lokaal verankerde jobs met een duurzaam perspectief. Want wie bij Poetskracht werkt, staat op de brug naar regulier werk in de schoonmaak." Poetskracht is een krachtenbundeling van IN-Z en HiGENiUS. Ruth Claes: "Bij Poetskracht mixen we expertise in sociale tewerkstelling met reinigingstechnische knowhow en marktkennis. Zo dichten we de kloof tussen profit en social profit."  

Vzw IN-Z is een sociale onderneming met activiteiten in de domeinen zorg, huishoudhulp, kind & vrije tijd, onthaal & toerisme, groen & klus en training & begeleiding.