Poetskracht, som van profit en non-profit

Poetskracht, som van profit en non-profit

Zopas kreeg vzw SOOP, voluit Sociale Onderneming voor Opruimen en Poetsen, een totale make-over. IN-Z, de oprichter van SOOP, bundelde daarvoor haar krachten met schoonmaakbedrijvengroep Groep Vandeweyer uit Genk. SOOP heet voortaan Poetskracht. Als coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk vormt Poetskracht de creatieve som van profit en non-profit. Ruth Claes, algemeen directeur van IN-Z: “Groep Vandeweyer, die een aantal schoonmaakfirma’s telt en een ruime ervaring heeft in industriële schoonmaak, staat in voor de schoonmaaktechnische en commerciële ontplooiing. Onze inbreng ligt op het vlak van human resources. Wij selecteren nieuwe medewerkers waarbij we volop kansen geven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We begeleiden hen doorheen hun traject. En we mikken op doorstroom naar meer gespecialiseerde jobs bij Groep Vandeweyer. Samen spelen we dus perfect in op de krapte van de arbeidsmarkt.”

Poetskracht vult het begrip poetsen breed in. Zo ruimt Poetskracht ook onderkomen woningen op of maakt zij lokalen vergaderklaar in bedrijven waar zij schoonmaakt. Altijd boordevol power en met glans. Meer info? Neem een kijkje op www.poetskracht.be

 

 

 

 

Vzw IN-Z is een sociale onderneming met activiteiten in de domeinen zorg, huishoudhulp, kind & vrije tijd, horeca & sociaal toerisme en klus & groen.