Stroopsite in Borgloon: fruitig, boeiend én sociaal

Stroopsite in Borgloon: fruitig, boeiend én sociaal

Een magnifiek staaltje van industriële archeologie, dat is de stroopsite in Borgloon. Met zijn gerestaureerde stroopfabriek vormt deze site het perfecte kader voor het fruitbelevingscentrum dat in april zijn deuren opent. Daar ontdekken bezoekers het boeiende verhaal van het Haspengouwse fruit en de verwerking ervan.

IN-Z schrijft mee aan dat verhaal. Enthousiaste IN-Z-medewerkers maken de bezoekers wegwijs, ontsluieren de geheimen van de stroopproductie en bakken er heerlijke stroopwafeltjes. Zo vormt de stroopsite een springplank naar duurzame tewerkstelling en een hefboom voor het lokaal sociaal beleid van Borgloon. De site, die ook een gloednieuw toeristisch onthaal met streekproductenshop herbergt, is rolstoeltoegankelijk.

Openingsdagen en -uren

Je kan het fruitbelevingscentrum bezoeken van dinsdag tot zondag tussen 10 en 17 uur, ook tijdens het weekend en op feestdagen. Op maandag is het centrum gesloten, met uitzondering van maandagen tijdens schoolvakanties. Ook op carnavalzondag, 1 november, 24 en 25 december, 31 december en 1 januari is het centrum gesloten. 

Toegangsprijzen

Voor een ticket betaal je € 7 euro (volwassenen), € 5 (65-plussers, andersvaliden, groepen vanaf 15 personen en houders van een speciale kaart) of € 1 (kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar). Voor kinderen jonger dan drie jaar en voor houders van een begeleiderspas is de toegang gratis. Voor een gidsbeurt (maximum 20 personen per groep) betaal je € 60 voor elke begonnen gidsbeurt met een maximum van twee uren en € 30 voor elk uur volgend op de eerste twee uren. Meer info.

IN-Z is een sociale onderneming met activiteiten in de domeinen zorg, huishoudhulp, kind & vrije tijd, onthaal & toerisme, groen & klus en training & begeleiding.