vzw OLO en vzw IN-Z kiezen voor samen sociaal ondernemen

Vzw IN-Z en OLO vzw stelden op 28 april in Brasschaat een nieuw samenwerkingsverband voor. Beide organisaties willen daarmee sociale economie en gehandicaptenzorg nauw met elkaar verbinden

Onze partner OLO, voluit Openluchtopvoeding, staat al 85 jaar garant voor begeleiding van jongeren en volwassenen in de gehandicaptenzorg. Zij begeleidt hen vanuit een brede waaier aan voorzieningen. Samenwerking met een sociale onderneming van buiten de eigen sector opent voor haar wegen naar innovatie en kwaliteit in het zorgaanbod.

IN-Z realiseert via de nieuwe samenwerking bijkomende sociale tewerkstelling. In eerste instantie door een passend aanbod van huishoudhulp met dienstencheques (poetsen, koken, strijken, boodschappen) aan te bieden aan cliënten van OLO. Dankzij een goede begeleiding, die mede uit de samenwerking met OLO vertrekt, kunnen help(st)ers van IN-Z bij hen het verschil aan huis maken. Tegelijk daarmee breidt IN-Z haar dienstenchequewerking naar gezinnen en senioren uit naar de Antwerpse Noorderkempen.

Vlaams Minister van Welzijn Jo Vandeurzen uitte bij die gelegenheid zijn appreciatie voor de combinatie van handicapspecifieke thuisondersteuning en thuisondersteuning geboden door een andere, meer reguliere dienstverlener. Sociale ondernemingen die daarvoor de handen in elkaar slaan, dragen nu en in de toekomst bij aan een grotere zorggarantie voor personen met een handicap. 

Terug naar overzicht