Brede school

Brede school

In een open samenwerkingsverband creëren we een brede leer- en leefomgeving voor alle schoolgaande kinderen tot twaalf jaar.

Brede school

Een brede school biedt leuke activiteiten zoals kinderyoga, dans, spelletjes gericht op taalstimulering, een bezoek aan een aardbeienplantage … Jeugdbewegingen, sportclubs en tekenacademies sporen we aan om samen met ons een deel van het programma in te vullen. Zo geven we positieve prikkels voor sociale participatie. Dat alles gebeurt tijdens de middagpauze of na de lesuren op school.  Een spelotheek, een stadsplein, een sporthal of een buitenschoolse opvang doen dienst als bijkomende of alternatieve uitvalsbases.

Onze brede scholen werken met vaste medewerkers die ervaringsdeskundigheid inzetten om beter aan te sluiten op de leefwereld van maatschappelijk kwetsbare gezinnen. IN-Z is daarin uniek. Onze medewerkers slaan de brug tussen kinderen, ouders, scholen, welzijnswerkers en vrijetijdsverenigingen.

Brede scholen van IN-Z vindt u in Sint-Truiden, Heers en Overpelt.

Ook zin gekregen in een Brede school in jouw buurt of school? Vraag vrijblijvend informatie of neem contact op met onze verantwoordelijke Kind en Vrije Tijd en dit op tina.verbeeck@in-z.be of 0485/61 31 23.