Kind & vrije tijd

Voorschoolse werking

Onder de noemer IN-Zetje lopen werkingen waarin we jonge kinderen een positief zetje willen geven in hun leven. De voorschoolse werking van IN-Zetje in Beringen staat open voor alle gezinnen met vragen over opvoeding. 

preventieve gezinsondersteuning

IN-Zetje vind je op de Laan op Vurten 59 in de Tuinwijk in Beringen-Mijn.  IN-Zetje heeft een dagelijks aanbod, waaronder een voorschools klasje waarin ouders en kinderen op een speelse manier kennismaken met de klasstructuur. Kindjes van 1 tot 2,5 jaar vinden er stimulansen voor hun talige, cognitieve en sociale ontwikkeling. Tegelijk bouwen we in samenspraak met andere diensten mee aan laagdrempelige ontmoetingskansen voor ouders en grootouders van kinderen tot twaalf jaar.

Deze werking is zeer laagdrempelig. Onze medewerkers treden niet op als hulpverlener. Dankzij hun achtergronden en levenservaring sluiten zij heel goed aan bij de leefwereld van kansarme gezinnen. Zo vormen zij de perfecte brugfiguur tussen de gezinnen en actoren uit onder meer welzijn en onderwijs. Volg IN-Zetje ook op Facebook.

IN-Zetje is erkend door Kind en Gezin binnen KOALA, een  programma waarin lokale kind-ouderwerkingen bijdragen aan een integrale benadering van armoede. 

Brede scholen

In verschillende gemeenten zorgen onze medewerkers voor zinvolle vrijetijdsbesteding van leerlingen tot twaalf jaar. De brede scholen van IN-Z vind je in Sint-Truiden, Heers, Borgloon, Malle en Schoten. 

Een brede school biedt leuke activiteiten zoals kinderyoga, dans, spelletjes gericht op taalstimulering, een bezoek aan een aardbeienplantage … Jeugdbewegingen, sportclubs en tekenacademies sporen we aan om samen met ons een deel van het programma in te vullen. Zo geven we positieve prikkels voor sociale participatie. Dat alles gebeurt tijdens de middagpauze of na de lesuren op school.  Een spelotheek, een stadsplein, een sporthal of een buitenschoolse opvang doen dienst als bijkomende of alternatieve uitvalsbases.

Onze brede scholen werken met vaste medewerkers die hun ervaringsdeskundigheid ook inzetten om beter aan te sluiten op de leefwereld van maatschappelijk kwetsbare gezinnen. IN-Z is daarin uniek. Onze medewerkers slaan de brug tussen kinderen, ouders, scholen, welzijnswerkers en vrijetijdsverenigingen. 

Buitenschoolse kinderopvang

In Hasselt, Houthalen-Helchteren en Borgloon versterken onze medewerkers de buitenschoolse opvang. De nadruk ligt er op het samenspel met de kinderen.

Contact

Lokale besturen die onze werking ook in hun gemeente willen, kunnen terecht bij IN-Z via info@in-z.be of 089/32 28 10.